dissabte, 14 d’abril de 2012

Entrenar al nedador adult. El camí a l'autoconeixement..

Els nedadors d'aigües obertes els podem dividir en molts grups i fer-ne moltes classificacions, però, el grup que vull tractar és el nedador adult. En aquest grup tenim els nedadors i els no-nedadors, uns venen d'una escola on el que importa és el resultat i el component tècnic es nota en més o menys mesura. Aquí tenim un grup on polir els defectes pot ser relativament senzill. En el grup dels no-nedadors tenim als que han après a nedar d'adults i els que es defenen a l'aigua, aquí el primer que es treballa és la millora a base d'entrenament fins que arriba la pregunta, per què no milloro si faig tots els entrenaments?. Arribat a aquest punt ens trobem amb el mur de la tècnica, en el que s'ha de re-aprendre a nedar.
El nedador adult, és un ésser amb defectes, vicis i limitacions i ho hem d'assumir i treballar cada aspecte amb molt de compte i prioritzar en determinats punts per iniciar un lent procés de millora. També cal dir que el nedador adult necessita molta més informació, les raons per fer determinades coses, saber que aconseguiran amb allò, quina utilitat té o quin benefici pot aportar.
Però abans ens hem de conèixer nosaltres, hem de tenir un diagnòstic inicial i marcar el punt de partida de la nostra millora. En aquest punt comencem a treballar, ja se que faig malament respecte al model teòric, ara què puc fer?.
Si el que un vol és aconseguir un objectiu tangible, una marca, un repte, el treball tècnic té poc futur si no s'hi posa part per part nostra, el que farem és entrenar, forçar per anar més ràpid i accelerar les lesions. Si ens aturem i comencem un treball de formiga aplicant tota l'atenció al bloc tècnic i a obrir el cos a sentir com es desplaça a l'aigua, els resultats no seran tan immediats, però, seran més consistents, més duradors i amb menys risc de lesions.
Podria fer-vos un assaig molt extens i amb concrecions, però, això és un bloc i és un punt de partida que si voleu explorar us podem donar un modest cop de mà.
Salut i aigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada